Pynt til bryllupet: Fotografier på lys

I dag har jeg prøvelagd lys som vi skal ha til pynt i bryllupet. Vi vil ha et veldig personlig bryllup med stor fokus på kjærligheten vår, så da må vi jo proppe bordene med bilder av oss! Heehe. Litt av "temaet" vil nok bli svart/hvitt-bilder, både av oss og gjestene, så vi ber om at venner og kjente som også skal gifte seg ikke stjeler alle pynteidéene våre ;)

Alt er kjøpt på TRENDHUSET, hobbybutikk i Haugesund, mye er fra Panduro:
To kubbelys Skal kjøpe mange fler og lage flere fotolys, men ville prøve med to til å begynne med. To transferpapir A4-format. Som du ser på det første bildet. Disse koster 45 kr per stykk, så det er ikke rom for feiling når man holder på med dem! Jeg kjøpte to av disse også, og fikk kjæresten min til å printe bilder av oss på dem. Vi fikk plass til 8 bilder på hvert ark. Disse arkene er lagd av sånn voks som kan brenne, altså brannsikkert, i motsetning til om man bare stryker selve papiret på lysene. Jeg klippet ut bildene, og la dem i vannbad slik at selve bildevoksen løsner fra papiret. Så bare legger man bildet på lyset og klemmer bort eventuelle luftbobler. Dekorasjonsbånd av voks Sølvfarget. Det er disse jeg har surret rundt lysene. Syns det ble kjempefint. Lagde også et hjerte med disse som du ser på et av bildene. Vokspenn Sølvfarget. Denne brukte jeg egentlig bare til å gni ut langs kantene på selve bildene etter at jeg hadde festet dem, sånn at de ikke skal løsne fra lyset! Det funket veldig bra. Grunnen til at jeg har alt i voks, er for at det ikke skal være brannfarlig. Disse lysene skal vi forhåpentligvis ha i flere år etter bryllupet, og da må det være brannsikkert! :)

Her henger den altså, skjønnheten min.

Ting jeg har røpt om kjolen, er at den har helt åpen rygg. Og da mener jeg HELT. (Så hvis noen av dere vet om noen som selger BH-er som er laget for dette formålet, så gi beskjed! Jeg er desperat. Og nei; jeg har ikke tenkt til å TEIPE puppene mine eller bruke noe voksskvip fra cubus for å holde styr på dem.)

Dere aner ikke hvor lyst jeg har til å legge ut alle bildene jeg har av den!

Hvordan tror du brudekjolen min ser ut?
Hvordan er din "drømmebrudekjole"?

Skrevet av bruden, Marit Serine

Brudekjolen

Jeg har blogget om det før, i dette innlegget, men jeg har vist ikke lagt innlegget i "bryllupskategorien", så noen av dere har gått glipp av det: Jeg kjøpte nemlig brudekjolen min i oktober i høst! Er jo sykt lenge siden, men siden folk spør og graver om kjolen hele tiden, og jeg har fått beskjed av fire av leserne om at det ikke er noenting om kjolen i bryllupskategorien, fant jeg det nødvendig å lage dette innlegget.

Her henger den altså, skjønnheten min.

Ting jeg har røpt om kjolen, er at den har helt åpen rygg. Og da mener jeg HELT. (Så hvis noen av dere vet om noen som selger BH-er som er laget for dette formålet, så gi beskjed! Jeg er desperat. Og nei; jeg har ikke tenkt til å TEIPE puppene mine eller bruke noe voksskvip fra cubus for å holde styr på dem.)

Dere aner ikke hvor lyst jeg har til å legge ut alle bildene jeg har av den!

Hvordan tror du brudekjolen min ser ut?
Hvordan er din "drømmebrudekjole"?

Skrevet av bruden, Marit Serine

Da forlovelsen stod i avisa

Her er annonsen som kom i avisen kort tid etter forlovelsen vår i sommer! Noen av dere som har etterlyst den.

Den stod i Haugesunds Avis, og jeg aner ikke hvem som sendte det inn... Jeg så den aldri live selv, men på gamlehjemmet til farfar har de klippet den ut! Så da fant jeg den der i ettertid! Sååå koslig. Du som har sendt den inn: "KAN DU MELDA DEG?" fnis!

Skrevet av bruden, Marit Serine

Veske til bruden

Det er ganske normalt at bruden har en liten veske, der hun kan ha for eksempel leppestiften og mobiltelefonen med seg gjennom hele bryllupet uten at det ser rart ut. Og som en leser minnet meg på i kommentarfeltet: jeg må jo ha noe å ha lommetørklet i! Kommer jo til å bli en tårevåt dag. Jeg har egentlig ikke tenkt så nøye gjennom det, fordi jeg ikke er en typisk veskejente, men når jeg så denne vesken her så ble jeg en smule forelska! Den er helt nydlig, og ikke så dyr, så jeg vurderer sterkt å gå for en sånn! Hva syns dere?

Edit: Vesken ligger nå trygt oppi tøyposen som brudekjolen henger i! Fargen passet perfekt til kjolen min...
Åj, der røpte jeg litt om kjolen :-O Gleder meg så ufattelig mye nå, at jeg holder på å sprekke..

Skrevet av bruden, Marit Serine

Lokalet

Lokalet vi skal ha bryllupsfesten vår på er skjoldhallen som ligger i Grinde.. Selv om vi begynte å lete etter lokaler et helt år i forveien, så var kjempemange allerede opptatt. (Et tips til dere andre som kanskje skal gifte dere på haugalandet, er å fastsette datoen i kjempegod tid sånn at dere kan velge blant de beste lokalene!) Likevell er vi ganske fornøyd med dette lokalet, siden det har god plass til alle gjestene vi skal be. Det er plass til 120 personer, så da har vi litt å gå på også. Her er noen bilder:

Her er inngangspartiet i 1. etasje..
Her kan vi ha velkomstdrinkene og litt mat ol. i starten, god plass til at ungene kan leke her også gjennom hele kvelden

Trappen opp, litt random bilde men da ser dere bedre hvordan lokalet ligger i bygget. Selve selskapslokalet er inn den grå døren med alle fotografiene og sofan til høyre. Og det ser sånn ut:

Håper vi får plass til alle folkene og kakene på likt, da...

Så da har dere fått sett det og :)

Skrevet av bruden, Marit Serine

Pyntet norgesglass med blonder

I bryllupet mitt ønsker jeg et helt eget preg på pynten. Bryllupet skal være kreativt og gjenspeile at det er vi som brudepar som faktisk har laget idéene...Dette med å pynte norgesglass til bryllupet mitt er noe jeg har villet ha helt siden jeg fikk se et norgesglass for første gang. Jeg tror det har blitt litt populært i det siste, nå i disse vintageinspirerte tider, men det trenger ikke å hindre meg i å gjøre det til noe eget.
Kjøpte blondene på siden som dere kan lese om ved å trykke her, og de var helt fantastisk fine! Fargen er Off white, eller "gammelhvit" som det heter på godt norsk.

Norgesglassene og glassene med lokk har jeg fått av min kommende svigermor. Jeg ble overlykkelig når jeg fikk vite at hun hadde hele kjelleren full av glass! Vet ikke hvor mange vi skal ha enda, men jeg håper å ha et par på "godteribuffeten", og i hovedsak skal norgesglassene brukes til blomsterdekorasjonene. Det som er så fint, er at glassene er i forskjellige høyder og fasonger, så det blir ikke så "stivt".
Jeg skal heller ikke ha blonder på alle glassene, noen skal også dekoreres med mørkeblå silkebånd som jeg knytter rundt og lager sløyfe på. Enkelt og ser aldeles nydelig ut sammen!

Brukte en limpistol som jeg fikk av mamma til å feste blondene.

Dette er sånne glass som de selger sardiner i. Veldig fine til dekor! Disse skal jeg ikke ha blomster i, men andre ting ;)

Kom gjerne med gode tips i kommentarfeltet hvis du har noen!

Ble det fint?

Skrevet av bruden, Marit Serine

Nettbutikk-anbefaling: SOFIES VILLA

sofiesvilla.no

Husker ikke hvordan jeg kom inn på denne siden her, men jeg leitet etter blondebånd til å ha som pynt i bryllupet! Skal lime det på norgesglass, for å gjøre det litt ekstra personlig, så da trengte jeg laaange blonderemser som ikke var for dyre.
Med en gang jeg kom inn på siden ble jeg så positivt overrasket! Jeg har scannet hver eneste kategori de har, og det er virkelig mye fint der! Anbefaler alle å se på de nydlige veggordene de har blant annet. Ta deg lang tid på siden, de har så mye nydlig!

Jeg bestilte blondene mine, og i bestillingen sto det en notatfirkant, der jeg skrev for tull at jeg skal gifte meg og hvis de hadde noen gratis godsaker som de ville bli kvitt så kunne de lempe det over på meg. I dag fikk jeg pakken i posten. Gikk veldig kort tid i posten, så det var jo veldig positivt. Da jeg åpnet pakken lå det to gråpapir-poser inni, med søte hjerteklistremerker utenpå. Det så mer ut som en gave fra en venninne, enn produkter jeg hadde kjøpt på en nettbutikk hvis jeg kan si det sånn. Jeg fikk blondene mine, men i tillegg fikk jeg også noen kjempevakre hvite trehjerter (til pynt) og to hjerte-steiner som det sto "LOVE" og "HOPE" på. Legg merke til at dette ikke var noe jeg hadde bestilt eller betalt for. Herlighet så nydlig!
Tar en Anna Anka, og regner med at det er special treatment, men bestill derfra dere også, så finner vi jo ut om det stemmer!
Siden jeg er så fornøyd med servicen og produktene, velger jeg å anbefale siden til dere. Jeg kommer garantert til å handle mer herfra når jeg skal innrede leilighet eller lignende.

Noen meter blondebånd i fargen off white. For dere nysgjerrige som følger med på bryllupet vårt, så skal disse båndene limes rundt kanten på noen av norgesglassene som pynt. Noen av glassene skal ha mørkeblå silkebånd i steden. Kan det bli fint tror du?

Ekstra i pakken lå dette! 'HOPE' og 'LOVE'-stener og litt forskjellig..

Gå innpå å ta en titt, hvis du er glad i interiør og sånn..
Vil dere ha flere sånne anbefalinger?

Skrevet av bruden, Marit Serine

The one

Looking forward to find the perfect dress...

Skrevet av bruden, Marit Serine

Bridespiration

3 bryllupsbøker (lånt på bibliotek), 3 bryllupsmagasiner og 5 blader/hefter. Ser jeg ikke Bridezilla ut nå så vet ikke jeg.

Føler jeg har nok inspirasjonsstoff hvertfall.. Bøkene var ikke så gode, men greie med hensyn til litt sånn planleggingshjelp in general. De engelske magasinene jeg fikk av søsteren min med en gang jeg var blitt forlovet, er helt fantastiske inspirasjonskilder. MYE bedre enn de norske. I tillegg er det mange tips til nettbutikker og sånn i de norske bladene, som selvfølgelig er greit å ha.
Jeg vet egentlig hvordan jeg vil ha bryllupet mitt. Hvilken pynt jeg skal ha og sånne småting har min kreativitet klart å gjøre ferdig oppi hodet allerede. Samtidig gjør kjæresten research på alle lokalene i nærheten, det er så gøy å samarbeide med han!
Har du noen tanker om hvordan du vil ha bryllupet ditt?

Skrevet av bruden, Marit Serine

Datoen

Du lå inntil meg, og jeg så deg dypt inn i øynene mens du snakket til meg.
Til vanlig kunne du sagt hva som helst uten at jeg hadde brydd meg, fordi måten du snakket på fremdeles var det eneste som opptok meg. Hvor vakkert ansiktet ditt var når du smilte, alle de morsomme ansiktsutrykkene dine når du fortalte meg ting. Men ikke i dag. I dag hørte jeg etter. Du overrasket meg med ordene dine.

Du snakket om fremtiden. Om hvordan du og jeg skulle få det "når vi ble voksne".. Du holdt meg i hånden, og fortalte meg hvor du ville bo, og hvilken farge på huset du ville ha. Du sa det var greit at jeg skulle ha katt, hvis jeg absolutt ville det. Smilet i øynene dine var ikke til å unngå. Vi dagdrømte jo bare, men likevell var det et slags alvorlig preg over samtalen. Jeg viste at det var reelle drømmer. Ikke bare noe du fant på for å smelte et forelsket jentehjerte. Du fortsatte å snakke om hvor fint vi skulle få det når vi skulle begynne på samme skole, og hvor fantastisk det ville bli å se meg hver eneste dag.

Så begynte du å snakke om meg i hvit kjole. Gleden du kom til å føle når du skulle se meg komme opp gulvet. Jeg ble litt forundret. Er dette virkelig et tema? Skulle jeg tørre å ha så store drømmer for oss? Allerede? Jeg var litt i tvil, men jeg likte tanken på tingene du sa. Jeg spurte deg når du hadde lyst til å gifte deg, og du svarte at du ikke var helt sikker, men at hvis du og jeg faktisk kom til å holde ut med hverandre, så hadde du ingenting i mot å gjøre det når vi var ferdige med videregående.
Videregående? Med den matematiske hjernen jeg alltid har hatt, begynte jeg å telle på fingrene.. Det er jo fem år til!? Ja, det var kjempelenge til. Fem år, da ville jeg være 19 år. Antagelig hadde jeg lappen når jeg var 19. Antagelig visste jeg litt mer hva jeg ville gjøre videre. Antagelig var jeg blitt mer voksen og alt som følger med det å bli voksen. Jeg var bare 14 år, og tanken på å være 19 år var så uendelig langt borte. Greit, sa jeg. Da kan vi jo gifte oss på 5-årsdagen vår. Du lo av meg, sikkert fordi du ikke forventet at jeg skulle klare å ta den utregningen så kjapt i hodet, og så sa du at det måtte være en lørdag hvis vi skulle gifte oss.. Jeg tok frem kalenderen på mobilen, og fant ut at 4. august 2012, dagen vi ville feire 5årsdagen vår, faktisk var en lørdag. Vi lo oss ihel, og så spoler vi fire år frem i tid:

Om mindre enn et år skal vi gifte oss. Du fridde, og jeg kunne ikke annet enn å si ja til deg. Du er jo fantastisk. Den mest fantastiske i hele verden, tørr jeg påstå. Så blir det bryllup 4. august 2012 likevell. Vi har nok aldri trodd at det faktisk kom til å skje, men nå er det i ferd med å gjøre nettopp det. Vi har allerede bestilt kirken, og vi har begynt å planlegge. Jeg har allerede prøvd så mange kjoler at jeg ikke lenger klarer å holde tellingen. Jeg hater å prøve kjoler, det gjør meg frustrert og alt mulig på en gang.. Likevell elsker jeg at jeg skal gifte meg. Jeg elsker tanken på at jeg skal bli jenta di på ekte. Det beste av alt med dette, er den enorme støtten fra familien min. Da de fikk vite om forlovelsen vår så hadde de den beste reaksjonen i verden. Jeg kommer til å huske den kvelden for alltid. Det betyr så mye for meg! Foreldrene mine bidrar med utrolig mye hjelp og penger, storebroren min og kona bidrar med utrolig mye hjelp og penger, og søstera mi har allerede engasjert seg utrolig mye med brudekjolevalg, og har hjulpet meg enormt. Det er godt å ha en så god familie i ryggen.

Selv om mange kanskje føler at det er for tidlig, så har vi når jeg tenker over det vert sammen mye lenger enn mange andre jeg kjenner som har giftet seg. Vi har gått gjennom tenårene sammen, uten å rote det til for hverandre. Hvem andre kan skryte på seg det? Vi har vært gjennom hormoner som har prøvd å drepe oss, og vi har overlevd, for å sette det litt på spissen. Vi har hatt enorm motgang noen perioder, og vi har perioder der ingenting kan bli bedre, og der vi opplever enorme ting sammen.
Vi skal leve sammen for alltid, og vi skal leve sammen som et ektepar. Rett og slett fordi det er det vi er: Et ekte par.

Du er min aller beste venn!

Skrevet av bruden, Marit Serine